01

Kéménymagasítás tervezése

Bár a jelenleg érvényben lévő előírások alapján a kéményfelújítás, magasítás nem tervköteles tevékenység, de arra törekszünk, hogy minden projektüknél kerüljön megtervezésre a kémények magasítása, felújítása.

Lehetőség van a tervek kéményseprő-ipari engedélyeztetésére, melyet akár pár napos határidővel is le tudunk bonyolítani. Vannak azonban olyan kerületek, ahol az építési engedély kiadásának alapfeltétele a kéménymagasítási terv megléte.

A tervek segítik a szomszédos társasházzal való kommunikációt, a kivitelezés engedélyezését és a kivitelezési pályáztatás is egyértelmű műszaki tartalommal bonyolítható. A tervezést saját stábbal végezzük és amennyiben cégünket bízzák meg a kivitelezéssel úgy a tervezési díj jelentős részét beszámítjuk a vállalási árba.

02

Projektmenedzsment

Egy új épület beruházása során a társasházak és a lakók általában utólag értesülnek arról, hogy az ő házukon kéménymagasítási munkák szükségesek. Hiába történik megállapodás cégünk és egy beruházó között, a munkát harmadik személy tulajdonában lévő lakásban és a szomszédos társasházon kell elvégezni, így a klasszikus értelemben nem tudunk munkaterületet kapni.

Cégünk jogi támogatás mellett az első lépéstől lebonyolítja a társasházakkal, lakókkal történő megállapodások beszerzését, és beruházói meghatalmazás alapján teljesen le kívánjuk venni ezt a szomszédos épülettel való kapcsolattartás „terhét” a megbízónk válláról.

10 fős csapatunknál kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy felkészültek legyenek a kommunikációs helyzetekre, lakógyűléseken megfelelőn tudják képviselni megbízóink érdekeit, és megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek az eljárásokról. Ennek érdekében rendszeres képzéseket tartunk kollégáinknak és nagy segítséget nyújt a területen megszerzett 20 éves tapasztaltunk.

03

Kéményfej átépítés

Kéménymagasítással érintett projektjeink során nem elegendő a kémények megfelelő kitorkollási magasságáról gondoskodni, hanem a kéményfejek átépítése is sok esetben a munkánk része.

Az időjárás és az égéstermék okozta korrózió sok esetben teljesen tönkreteszi a kéményfejet és a fedköveket, így magasításuk előtt teljes átépítésük, vagy részleges felújításuk szükséges.

04

Tetőjárda felújítás

A kémények kéményseprő-ipari átadásához szükséges a felső tisztítási lehetőség kiépítése. Ezt figyelembe véve a projektek során a kéményseprő járdák felújítására is sor kerül, vagy szükség esetén teljes új rendszereket építünk ki. Nagyon fontos, hogy a beépített termékeknél kéményseprő járdaként minősített anyagokat használjunk.

05

Kéményventilátor telepítés

A kémények magasításának legegyszerűbb módja a hőszigetelt toldattal történő magasítás. Sok esetben elsősorban a nagy magasságkülönbség miatt nincs lehetőség ezek alkalmazására, ilyen esetekben tudjuk segítségül hívni a kémény ventilátorokat.

Az átlatunk használt termékek nagyon magas műszaki színvonalat képviselnek, rendkívül alacsony üzemelési költséggel telepíthetőek, és szinte nem igényelnek karbantartást. Telepítésük költséges, de nagyon sok esetben az egyedüli műszaki megoldást képviselik.

06

Fűtésrekonstrukció

Kéménymagasítások esetében, ha már a beruházó nem kevés összeget költ a szomszédos épületek lakásainak kéményfelújítására nagyon sokszor felmerül az igény arra, hogy egyben fűtéskorszerűsítés is történjen. Mivel a kondenzációs készülékek mesterséges elven működnek, így magasításuk néhány eset kivételével nem szükséges, így a magasításra fordított költségkeret felhasználásával sok esetben észszerűbb megoldás a fűtésrekonstrukció.

Az elmúlt 20 év alatt sikerült egy kellő tapasztalattal rendelkező precíz és hatékony csapatot kialakítani a fűtésrekonstrukciókra, így a tervezéstől, a gépészeti kivitelezésen át a projekt gázművek felé történő átadásáig mindent magas színvonalon tudunk lebonyolítani a kéményfelújítással együtt.