Szén-monoxid ölte meg a fiatal atlétát

2013.12.20
Otthon, a fürdőszobában kapott szén-monoxid-mérgezést a 13 éves Kun Zita. Az egri atlétát vasárnap szállították kórházba életveszélyes állapotban. Mélyaltatásba helyezték, de hiába, már nem tudták megmenteni az életét.

A korosztályos válogatott atléta zuhanyzás közben szenvedett súlyos mérgezést, a mentők, a tűzoltók és a katasztrófavédelem is kivonult a Barkóczy úti lakáshoz. A katasztrófavédelem mérői magasabb szén-monoxid-koncentrációt jeleztek. A balesetet az okozta, hogy egyszerre működött a lakásban a páraelszívó és a gázüzemű fürdőszobai vízmelegítő.

Az Egri Városi Sportiskola atlétája több számban is versenyzett, leginkább a gátfutást és a távolugrást ( 560 centiméter volt a legjobbja) kedvelte. Utóbbiban már felnőttek között is indult. Több országos korosztályos bajnoki címet szerzett, négypróbában és magasugrásban is ért el sikereket, nemzetközi gyerekversenyeken is győzött.

Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója a MASZ honlapján többek között ezt írta Kun Zitáról: „Családom, a kollégáim sokszor hallották tőlem: a magyar atlétika egyik legcsodásabb gyöngyszeme, a világ atlétikájában is alig láttam hozzá hasonló tüneményt. Óriási jövő áll előtte, szinte bármit elérhet! Kun Zita személyében egy csodálatos tüneményt, egy elképesztő ígéretet, egy potenciális világklasszist, akár majdani olimpiai érmest veszítettünk el 13 éves korában. Hogy a családja hogyan tudja ezt valaha feldolgozni, elképzelni sem tudom. A magyar atlétika az egyik legnagyobb reménységével lett mérhetetlenül szegényebb."

Forrás: Index

Vissza a hírekhez